24-04-18

THEMA 'WORMEN'

We gingen en sloten deze week na de vakantie al feestend in en af: maandag vierden we de 5de verjaardag van Tijs en donderdag was Alexi zijn verjaardag aan de beurt! PROFICIAT AAN ALLEBEI!!

VERJAARDAG TIJS.jpgVERJAARDAG ALEXI.jpg

De kapoenen waren er al voor de paasvakantie van op de hoogte: WORMEN gingen hét gespreksonderwerp zijn van de week! MAAR dinsdag waren er in onze klas nergens van die beestjes te bespeuren dus trokken we erop uit en gingen in de schooltuin op wormen-zoektocht! In 4 teams van 4 & 5 kleuters vonden we er een heleboel van… Ideaal om te kunnen bestuderen, maar waar moesten we deze ‘insteken’, opdat ze niet zouden doodgaan?!

Via een filmpje van ‘Huisje Boompje Beestje’ waren we te weten gekomen dat we zelf een WORMENHOTEL konden maken! Dit deden we door een bokaal afwisselend met zand & aarde te vullen, wat vochtig te maken en bovenop wat verdorde blaadjes te leggen, want ja, ook wormen moeten eten.

Woensdag experimenteerden we met gelatine, fruitsap en…  om zelf eetbare wormen te maken! Deze moesten een tijdje in de frigo blijven om op te stijven dus donderdag gingen we weten of ons experiment gelukt was of niet… en helaas… het was mislukt, MAAR gelukkig had ik een plan B voorzien:

WORM I.jpgWORM II.jpgWORM III.jpg

In ‘bijlage’ vinden jullie een stappenplan om thuis eens van deze eetbare wormen proberen te maken met hopelijk meer succes dan de onze!

Vrijdag waren verf, plexiplaten en wattenstaafjes ons experimenteermateriaal van de dag en maakte in een met verf bedekte plexiplaat, een tekening van dieren ondergronds en bovengronds om er dan uiteindelijk een afdruk van te kunnen nemen.

Komende week zijn de kleuters aan het woord en bepalen zij waar er maan- en dinsdag over geleerd zal worden!

Commentaren

mooi en zeer blij om de gebeurtenissen in de klas te volgen

Gepost door: marleen | 25-04-18

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.