18-03-18

ROBOTKA(m)P(i)OENEN

Helemaal van slag deze week … GEEN VERJAARDAG!! Maar nog meer van slag van wie er wel was. We kregen bezoek van Robbie Robot! Een echt robotvriendje dus . Dit paste perfect binnen het globale thema van wetenschap en techniek over heel Vlaanderen (en dus ook op school).

Unknown 09.42.01.jpeg

Robbie Robot had geen vriendjes en dus zagen wij ons genoodzaakt om een vriendje te maken. Met het kosteloos materiaal van thuis en op school zijn we ijverig aan de slag gegaan. Hoe zou het ons kunnen lukken om alle onderdelen aan elkaar te houden? Welke lijm was het best? Hoe ziet een robot er eigenlijk uit? … Veel proberen en herproberen en komen tot oplossingen. Je krijgt er thuis nu dus ook een robotvriendje bij door jouw kapoen in elkaar geknutseld. Alleen het lijmpistool heeft de juf bediend. Robots worden ook geprogrammeerd … dus hebben we ook programmeerspelletjes gespeeld op niveau van jouw kapoen. (pijlen – richting – inschatten). En robots lenen zich ook heel goed tot het verkennen van de geometrische figuren … dus dat zat er ook tussen. Een liedje, een dansje, spreken in robottaal, juf commanderen als een robot, een zalig verhaal, het kwam allemaal aan bod.

We dachten ook al eens na over robots in het dagelijkse leven en zo ontdekten we dat er robots zijn die helpen opereren of helpen bij ouderen, in het huishouden en in de industrie. Maar ook veel van ons speelgoed is ‘robot’, ook in de klas! Onze eigen Beebot en een super-coole speelgoedrobot die leuke trukjes kende. Het was plezant! Tot gauw Robbie Robot.

 

De commentaren zijn gesloten.