26-02-18

THEMA 'ROODKAPJE'

Deze week hebben we ons verder in het sprookje van ‘ROODKAPJE’ verdiept!

Maandag kregen we het sprookje te horen uit wel een heel speciaal boek… De prenten leken als het ware uit het boek te springen bij het openen ervan! De kleuters waren er zeer gefascineerd door en gaven geen kik!

We werkten ook verder aan ons sprookjesbos, waarvan je hieronder op de foto al iets kan zien, maar op het kaas- en wijnweekend kan je het eindresultaat ervan van dichtbij bewonderen ;)

IMG_1070.JPG

IMG_1049.JPG

IMG_1084.JPG

Dinsdag smeerden we onze stem en zongen we het liedje ‘Roodkapje, waar ga je heen?’ Meezingen kan via deze youtube-link: https://www.youtube.com/watch?v=EM9QBwjAzN4

Woensdag gingen we tijdens het KARAPOEN-moment op reis naar het toverbos en kregen er het sprookje van Assepoester te horen!

Donderdag staken weer letterlijk en figuurlijk de handen uit onze mouwen en maakten het bos met Roodkapje en de boze wolf erin, anderen kleurden en prikten vingerpopjes van het sprookje uit, op de ipad werd er opnieuw naar het verhaaltje van Roodkapje geluisterd én moesten ze via allerlei opdrachtjes tot bij de oma zien te geraken (app ‘Roodkapje’ van Gotmer) en natuurlijk speelden de kapoenen het sprookje ook zelf na met de nodige attributen aan!

Vrijdag ondergingen we een check-up bij de dokter tijdens het medisch onderzoek en… de eerste week na de krokusvakantie zit er al weer op!

Nog wat foto's om mee af te sluiten...

IMG_1057.JPG

IMG_1058.JPG

IMG_1059.JPG

IMG_1061.JPG

IMG_1062.JPG

 

De commentaren zijn gesloten.