27-01-18

THEMA 'PINGUÏNS'

Maandag… een nieuwe week, een nieuw thema!

Ik wou er aan beginnen, maar net dan wijst Lola mij en de kapoenen op een vreemde doos in de klas! Wat zou het kunnen zijn… een cadeautje misschien? We willen het openen, MAAR dan plots komt er leven en beweging in de doos! Met een snel kloppend hartje, raap ik al mijn moed bij elkaar en haal ik er…EEN PINGUÏN uit tevoorschijn! Ja ja, u leest het goed: we zitten met een pinguïn in de klas?! Samen proberen we te achterhalen wie deze pinguïn is, waar hij vandaan komt… maar er komt geen woord uit zijn bek. Net zoals de pinguïn uit het prentenboek ‘Pinguïn’ dat ik aan de kapoenen voorlas.

pinguin.jpg

Na de speeltijd lijkt de pinguïn zich al wat meer op zijn gemak te voelen en begint hij -raar, maar waar :)- in het Nederlands te vertellen hoe hij hier in onze klas is terecht gekomen, dat zijn naam ‘Pingu’ is,... Aan de hand van een PowerPointpresentatie komen we al veel meer over de Zuidpool en zijn bewoners nl. de pinguïns te weten.
Wisten jullie trouwens dat pinguïns naast waggelen, zwemmen, glijden en springen ook kunnen…. DANSEN?! Nee, check dan zeker eens deze link: https://www.youtube.com/watch?v=RHuASIIp-3U
In de namiddag kreeg Pingu het nogal benauwd, vast en zeker van al die knuffels die hij van de kapoenen had gekregen…of toch niet?! Pingu wijst er ons op dat het op de Zuidpool véél kouder is dan hier in België… Dus gaan we op zoek naar het koudste plekje van de school nl. de koelkast –in de vriezer was er geen plaats meer :)- en steken onze vriend erin om af te koelen! Samen met hem gaan er ook nog wat pinguïn-vriendjes in zakjes, gevuld met water, de vriezer in.

De volgende dag halen we Pingu, helemaal opgekikkerd van de kou, uit de frigo. Zijn pinguïn-vriendjes daarentegen zitten vast in een blok ijs! Hoe krijgen we ze er nu uit?! We proberen het met keukenzout, strooizout, suiker, warm water en door op de verwarming te leggen en wat blijkt… het ijs smelt het snelst door het warme water!

IMG_0869.JPG

IMG_0870.JPG

IMG_0871.JPG

Pingu leerde ons nog het pinguïnlied van Kapitein Winokio… een échte meezinger (https://soundcloud.com/kapitein-winokio/pingu-nlied-de-wi...)

Vrijdag is het Pingu zijn laatste dag in onze klas, daarna vertrek hij met het vliegtuig terug naar de Zuidpool! We maken er een fijn feestje van, opdat Pingu ons nooit zou vergeten! Hierbij nog enkele foto’s om mee af te sluiten:

IMG_0893.JPG

IMG_0894.JPG

IMG_0880.JPG

IMG_0896.JPG

IMG_0878.JPG

IMG_0889[1].JPG

IMG_0890[1].JPG

IMG_0891[1].JPG

IMG_0892[1].JPG

IMG_0900.JPG

IMG_0903.JPG

 

De commentaren zijn gesloten.