16-01-18

2018 ... vertrokken ...

We startten 2018 zoals het hoort met …FEEST !! Op maandag vierden we de verjaardag van Phebe, onze eerste 5-jarige en op vrijdag was er feest voor Ell, ook al 5 !!

PROFICIAT AAN ALLEBEI !

Tussenin werd er ijverig geleerd over hoe het er onder ons vel allemaal aan toe gaat. Het spijsverteringstelsel kent geen geheimen meer, vraag gerust maar wat uitleg aan jouw kapoen, je zal verwonderd zijn over haar/zijn kennis. Het skelet met de spieren kwam al even aan bod maar daar gaan we volgende week zeker nog wat verder op in.

We leerden ook dat een volle blaas bij een volwassene 1L inhoud kan vasthouden, maar bij kapoenen is dat nog maar een halve. Hoeveel glazen kunnen we dan drinken tot onze blaas vol is? … we testten het uit met verschillende glazen en een maatbeker, SPANNEND!

De APP ‘het menselijk lichaam’ (van TINYBOP) was super interessant en vooral ook echt ‘FUN’. We konden ons figuurtje laten eten en drinken, dan eventueel de tanden poetsen om daarna de weg te volgen van ons eten (met boertjes en protjes incluis) tot de ‘afval’ het lichaam verlaat.

Naast het skelet en de spieren bekijken we volgende week de werking van ons hart en de ademhaling. We hebben er zeker al zin in!

 

De commentaren zijn gesloten.