26-11-17

WEEK 12

Gegroet allemaal… zou de Sint zeggen…

Want ja, het is weer zover, Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten zijn in ’t land! Heel wat kapoenen hebben hen afgelopen zaterdag in levende lijve of live op televisie zien toekomen in Halle of Antwerpen. Dus zijn we in de klas ook al met dit thema van start gegaan... misschien nog wat vroeg voor ons, maar voor de kleuters kan het allemaal niet snel genoeg gaan!

Het hoogtepunt van deze week was het maken van onze brief (voor sommigen zelfs al hun tweede) voor de Sint. Bladeren in reclamefolders vol speelgoed en er hun 3 favorieten uit knippen…de kapoenen vinden dit geweldig en ze zijn er ook eventjes zoet mee, want ze weten namelijk heel goed wat ze willen ;)

Woensdag zijn onze brieven af en klaar om gepost te worden. We gaan op stap en op zoek naar de juiste brievenbus om onze enveloppe te posten en… Wie zoekt, die vindt!

                                           IMG_0511.JPG

Donderdag en vrijdag zijn we druk in de weer met het maken van de versiering voor in de turnzaal, dé plek waar we de Sint op 6 december met open armen (en voor sommigen misschien toch ook met een klein hartje ;)) zullen ontvangen.

Ook volgende blijven we aftellen naar de komst van de Sint en zijn Pieten op onze school! 

11-11-17

WEEK 10

Na een weekje vakantie waren de kapoenen én juf er weer helemaal klaar voor om er maandag tegenaan te gaan!

We waren uiterst nieuwsgierig naar wat de andere kleuters tijdens de vakantie uitgespookt hadden, bij sommige kon dit zelfs letterlijk worden genomen ;), dus begonnen we de dag met een gesprekje hierover.

Hierna merkten we op dat er in bijna elke hoek van de klas kranten lagen:

  • - in de ontdekhoek konden we met kartelscharen, perforator, lijm, potloden… in  combinatie met kranten, met volle teugen experimenteren.
  • - als je een krant nodig had, kon je er eentje kopen in onze krantenwinkel.
  • - we hadden ook een krantenslingerhoek om de klas wat extra op te fleuren.
  • - in de tekenhoek lagen geen blanco bladen, maar wel gekopieerde krantenvellen.
  • - en in de gang creëerden we een bewegingshoek met kranten.

IMG_0435.JPG

IMG_0440.JPG

IMG_0444.JPG

IMG_0445.JPG

Ook speelden we het spelletje ‘Wie ligt er onder de krant?’                    

IMG_0410.JPG

IMG_0411.JPG

Leerden het versje ‘Ik scheur papiertjes…’, maakten een hoed van krantenpapier en versierden deze met allerlei vouwwerkjes… Hoe deze eruit ziet? Dát komen jullie volgende week zeker te weten!

Over volgende week gesproken, we blijven nog een week verder werken rond kranten én… Niet vergeten: donderdag steken we de handen uit de mouwen om samen met de kapoenen en rakkers overheerlijke groentesoep te maken. Hiervan kan je dan op vrijdag (als je er besteld hebt) met het hele gezin van smullen!

Groetjes & geniet van het weekend!