23-10-17

WEEK 7

Maandagochtend… we beginnen rustig aan onze eerste schooldag van een nieuwe week. MAAR daar komt al snel verandering in wanneer we, bij het naar boven stappen, op vreemde voetsporen stoten! Met onze dappere kapoenen en rakkers volgen we het spoor om te achterhalen van wie of wat deze voetafdrukken zijn… SPANNEND! Uiteindelijk vinden we in een enveloppe tips van wie deze voetafdrukken afkomstig zijn. De juffen hebben totaal geen idee, maar enkele kleuters schreeuwen het uit dat het om één of ander GRUFFALO-beest gaat! Weer in de klas, gaan we met de tips aan de slag en maken in 3 groepen een eigen monster, rekening houdend met de gevonden tips natuurlijk.

Dinsdag vindt de juf het boek van de Gruffalo in de klas. Natuurlijk zijn we met z’n allen zeer nieuwsgierig wie of wat de Gruffalo nu precies is dus vertelt de juf het verhaal… ik moet toegeven, een beetje eng is het wel. We leren dan ook dat dit niet echt is, maar verzonnen en dat er helemaal geen Gruffalo bestaat.  Ook krijgen we het liedje hierover voor de eerste keer te horen en proberen het uit volle borst mee te zingen!

Woensdag krijgen we eens geen toneel, poppenkast… te zien tijdens het karapoen-moment, maar wel de film van de Gruffalo!

Donderdag gaan we met plasticine, puzzels, stiften, de figuren vanuit het Gruffalo-verhaal op stokjes… aan de slag:       

IMG_0283.JPG

IMG_0291.JPG

IMG_0294.JPG

IMG_0292.JPG

Vrijdag komen onze knutselschorten goed van pas, want we tamponneren de Gruffalo bruin met een mengsel van verf en zand!

Over de Gruffalo zijn we nog lang niet uitgepraat dus we doen er nog een weekje mee verder!

Groetjes!

16-10-17

veel buiten en een beetje binnen ...

Een weekje buiten ... en een klein beetje binnen. 

Op maandag vertrokken we met de lijnbus naar de boomgaard van Kris in Kestergat. We deden een ritje met de huifkar, kregen veel uitleg van Kris en kochten ook appels en appelsap in de winkel. Terug op school proefden we al eens van het lekkere appelsap.

Dinsdag namen we de gekochte appels onder handen, letterlijk dan. Handen werden gewassen om daarna onze appels in kleine stukjes te snijden (met echte messen wel te verstaan). De appels werden appelmoes en in de namiddag (toen de appelmoes ietsjes was afgekoeld) maakten we onze eigen appelflap. In onze schoolkeuken verdwenen onze appelflaps in de oven en als snel geurde de hele school naar lekkere appelflaps. Nog net op tijd waren ze klaar. Nog een beetje warm staken we onze appelflap in ons eigen versierde zakje. 

Woensdag weer naar buiten na ons karapoen moment (ditmaal een bewegingsverhaal). We trokken naar het Coloma-bos en genoten met al onze zintuigen van de herfst. Weetjes werden afgewisseld met spelletjes en het heeft ons echt deugd gedaan. 

Donderdag kwam dan het serieuze werk ... een ontdekhoek, een hoek met lichtbak, een hoek om  bladeren af te drukken, een hoek om okkernoten te kraken, ... Heel wat te doen in een kleuterklas. Wiskunde deze week ging over de begrippen licht en zwaar en na het ervaren kwam dan natuurlijk ook de weegschaal in beeld. 

Vrijdag hadden we als weekafsluiter nog een verrassing!! Tussen al de activiteiten door kwam TOEKA langs. Iedereen blij. Gezellig babbelen en op het einde een dikke knuffel voor TOEKA. 

(voor wie het nog niet weet : Toeka is onze schoolvogel, aan Toeka is een heel programma gekoppeld voor het sociaal- en emotioneel welbevinden van de kinderen op school).

Niet te verwonderen he, dat we echt een weekendje nodig hebben om wat uit te rusten. 

Volgende week start het thema 'de gruffalo' .... spannend !

(voor sommigen zelfs iets te spannends, maar daar werken we aan)