23-10-17

WEEK 7

Maandagochtend… we beginnen rustig aan onze eerste schooldag van een nieuwe week. MAAR daar komt al snel verandering in wanneer we, bij het naar boven stappen, op vreemde voetsporen stoten! Met onze dappere kapoenen en rakkers volgen we het spoor om te achterhalen van wie of wat deze voetafdrukken zijn… SPANNEND! Uiteindelijk vinden we in een enveloppe tips van wie deze voetafdrukken afkomstig zijn. De juffen hebben totaal geen idee, maar enkele kleuters schreeuwen het uit dat het om één of ander GRUFFALO-beest gaat! Weer in de klas, gaan we met de tips aan de slag en maken in 3 groepen een eigen monster, rekening houdend met de gevonden tips natuurlijk.

Dinsdag vindt de juf het boek van de Gruffalo in de klas. Natuurlijk zijn we met z’n allen zeer nieuwsgierig wie of wat de Gruffalo nu precies is dus vertelt de juf het verhaal… ik moet toegeven, een beetje eng is het wel. We leren dan ook dat dit niet echt is, maar verzonnen en dat er helemaal geen Gruffalo bestaat.  Ook krijgen we het liedje hierover voor de eerste keer te horen en proberen het uit volle borst mee te zingen!

Woensdag krijgen we eens geen toneel, poppenkast… te zien tijdens het karapoen-moment, maar wel de film van de Gruffalo!

Donderdag gaan we met plasticine, puzzels, stiften, de figuren vanuit het Gruffalo-verhaal op stokjes… aan de slag:       

IMG_0283.JPG

IMG_0291.JPG

IMG_0294.JPG

IMG_0292.JPG

Vrijdag komen onze knutselschorten goed van pas, want we tamponneren de Gruffalo bruin met een mengsel van verf en zand!

Over de Gruffalo zijn we nog lang niet uitgepraat dus we doen er nog een weekje mee verder!

Groetjes!

De commentaren zijn gesloten.